30 Ιούνιος 2013, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:26

100 χρόνια Ελεύθερη Δράμα με εκδηλώσεις και Θεσμοφόρια

  • 100 χρόνια Ελεύθερη Δράμα με εκδηλώσεις και Θεσμοφόρια

Σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου τη Δράμα επισκέπτεται, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης,  για τα 100 χρόνια Ελεύθερη Δράμα.

Τις ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνει ο δήμος Δράμας.

Η ιστορική αυτή επέτειος, με τη νίκη στους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της πόλης, την οποία γιορτάζει κάθε χρόνο η Δράμα διοργανώνοντας τα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’, αποκτά το 2013 ξεχωριστή σημασία. Οι εκδηλώσεις αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια του 2013 και κορυφώνονται την ημέρα της επετείου, την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, οι οποίες εντάσσονται στο νέο θεσμό που καθιέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013» και θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ο υπουργός θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης Δραμινών Αγροτικών Προϊόντων, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί την Αγορά Παραγωγών Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δράμα λειτούργησε πιλοτικά μια από τις πρώτες, στην Ελλάδα, Αγορές Παραγωγών με μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές που προμηθεύονται, σε ανταγωνιστικές τιμές, τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Επιπλέον, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης θα είναι βασικός ομιλητής σε εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ και τη σημασία της για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, με σκοπό να ενημερώσει τους αγρότες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της, αλλά και τις προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς που αναλαμβάνει και την Προεδρία της Ε.Ε το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Αργά, σήμερα το απόγευμα, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία δραμινών παραδοσιακών προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας (STOP FAT JOIN LIFE) της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Πηγή: spor-fm.gr