25 Μάρτιος 2015, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2015, 19:14

«Διαμάντια της Μεσογείου» τρία ελληνικά νησιά, γράφει εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας

  • «Διαμάντια της Μεσογείου» τρία ελληνικά νησιά, γράφει εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας
    Η Σύμη ένα από τα «Διαμάντια της Μεσογείου» σύμφωνα με εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)
  • «Διαμάντια της Μεσογείου» τρία ελληνικά νησιά, γράφει εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας
    Άποψη από το μαγευτικό Καστελόριζο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Με τον τίτλο «Διαμάντια της Μεσογείου» δημοσιεύτηκε σήμερα αφιέρωμα στα δημοφιλέστερα νησιά από την εφημερίδα The New Zealand Herald, με το Καστελόριζο, τη Σύμη και τη Θάσο να βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης.

Αναφορικά με το Καστελόριζο, η αρθρογράφος Παμ Νεβίλ περιγράφει την ομορφιά της κάνοντας λόγο για το χαρακτηριστικό παράδειγμα των ηλικιωμένων που περνούν ανέμελες στιγμές στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο του νησιού.


Η Θάσος από ψηλά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Και εκεί «αρχίζουν να μιλούν αγγλικά με αυστραλιανή προφορά, καθώς, όπως προκύπτει, είχαν καταφτάσει μετανάστες στην Πέρθη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, για να ανακαινίσουν παλιές οικίες και να στήσουν μικρές επιχειρήσεις μαζί με τα παιδιά τους».

Και η Σύμη όμως γίνεται αντικείμενο θαυμασμού της καθώς τη χαρακτηρίζει ως «εμπειρία του τέλειου μικρού ελληνικού νησιού», με τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του λιμανιού, το λαογραφικό μουσείο και το μοναστήρι.

Φυσικά και η Θάσος εισπράττει θετικά σχόλια θεωρώντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση νησιού, δεδομένου ότι στο παρελθόν προσέλκυε περισσότερο τουρίστες «χαμηλού προϋπολογισμού», ενώ τώρα σφύζει από τουριστική κίνηση.