24 Μάρτιος 2015, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2015, 13:01

Γλέντησαν με την ψυχή τους στο χορό των ποντιακών συλλόγων Πιερίας

  • Γλέντησαν με την ψυχή τους στο χορό των ποντιακών συλλόγων Πιερίας

Οι ποντιακοί σύλλογοι Πιερίας συνέπτυξαν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά, και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία έναν ποντιακό χορό που άφησε εποχή στην Κατερίνη το μεσημέρι της Κυριακής 22 Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου, ποντιακής καταγωγής και όχι μόνο, κατέκλυσε από νωρίς το κέντρο που φιλοξένησε την εκδήλωση απολαμβάνοντας πλούσια ακούσματα ποιοτικής ποντιακής μουσικής από την αφιλοκερδή συμμετοχή καταξιωμένων Πόντιων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Δημήτρης Καρασαββίδης (τραγούδι), ο Δημήτρης Πιπερίδης, ο Γιώργος Ατματσίδης και ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος (λύρα), ο Σίμος Συμεωνίδης και ο Τάσος Ιμιρτζίδης (νταούλι).

Οι ποντιακοί σύλλογοι Πιερίας συνεργάζονται στενά και συνεχόμενα επί 15 και πλέον χρόνια, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τον Πόντο, αλλά και με θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

«Ο σκοπός της πρόσφατης εκδήλωσης είναι ιερός, θα έλεγε κανείς. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά κοινό ταμείο των συλλόγων Πιερίας, από το οποίο θα χρηματοδοτούνται κοινές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους (όπως αυτή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού), ομιλιών, ημερίδων, συνεδρίων κτλ. Κάποιες από τις άμεσες προτεραιότητες των συλλόγων είναι η δημιουργία Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου, μια ημερίδα για την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, η ανάπλαση του μνημείου Γενοκτονίας» ανέφεραν μέλη από τα ΔΣ των ποντιακών συλλόγων Πιερίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, το μέλος της ΔΙΣΥΠΕ Κώστας Παπουτσίδης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων της περιοχής.