24 Μάρτιος 2015, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2015, 18:29

Στρατιωτική θητεία: Παράταση για 2 χρόνια και τέλος στα ρουσφέτια

  • Στρατιωτική θητεία: Παράταση για 2 χρόνια και τέλος στα ρουσφέτια

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προσανατολίζεται να κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος προανήγγειλε παράταση της στρατιωτικής θητείας με επαγγελματική έμμισθη σχέση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, όσοι έχουν τα προσόντα και το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για τουλάχιστον
δύο χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή υπαξιωματικού. «Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία των κατασκευαστικών εταιρειών που θα αναλάβουν τα έργα σε όλη την περιφέρεια, ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα που απαιτούνται, αναμένονται προσφορές από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

«Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία, ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε» είπε.

Ο υπουργός είπε ότι τους δυο προηγούμενους μήνες έγιναν πολλές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις με μεταθέσεις στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υποστήριξε πως καταργήθηκαν τα ρουσφέτια.

Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και θα θέσει το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική, ενώ εκτιμά πως η Άνγκελα Μέρκελ άφησε «ανοιχτό παράθυρο» διαλόγου.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα της Siemens, καθώς όπως είπε «χρειάζονται δύο για τη διαφθορά», επισημαίνοντας το θέμα Χριστοφοράκου. «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία, ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε» συμπλήρωσε.