24 Μάρτιος 2015, 06:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2015, 07:55

Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2015

  • Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2015

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν από το απόγευμα ενώ οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.   

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 12°C.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια με ασθενείς βροχές. Από το βράδυ σταδιακή αύξηση των νεφώσεων στο Ιόνιο με τοπικές βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  
Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 18°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες με γρήγορη όμως βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 25-03-2015

Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νότια θα ασθενήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πέμπτη 26-03-2015

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές οι οποίες τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 27-03-2015 και Σάββατο 28-03-2015

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά θα

ασθενήσουν.
Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα ασθενήσουν και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.