23 Μάρτιος 2015, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2015, 14:40

Η μεγάλη επιστροφή της Βέφας Αλεξιάδου

  • Η μεγάλη επιστροφή της Βέφας Αλεξιάδου
    Η Βέφα Αλεξιάδου, με την αγάπη της για την κουζίνα και την αστείρευτη δύναμή της

«Η μαγειρική δεν είναι για εμένα επάγγελμα, είναι αγάπη», υποστηρίζει με πάθος, και αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της μαγειρικής, δεν έχουμε παρά να καταλάβουμε ότι το λέει και το εννοεί.

Η Βέφα Αλεξιάδου είναι μια γυναίκα που θεωρείται από πολλούς η μεγάλη κυρία της ελληνικής κουζίνας, καθώς το όνομά της παραπέμπει στο νόστιμο και συνάμα υγιεινό φαγητό που σερβίρεται στο τραπέζι μας από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, κάνοντας όλον τον κόσμο να μιλάει για τα οφέλη και την ποικιλία της μεσογειακής διατροφής και για τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο «μαγεύει» τις κατσαρόλες.

Πρόσφατα αποδέχτηκε πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, προκειμένου να επανέλθει στους δέκτες μας με νέα εκπομπή μαγειρικής, και παράλληλα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός και το νέο της βιβλίο με τον τίτλο Η Βέφα μαγειρεύει Slimmer σε συνεργασία με το συγγραφέα και διοργανωτή ομάδων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης Χάρη Παπαδόπουλο.


Η Βέφα Αλεξιάδου στην κουζίνα της 

Το pontos-news.gr ήρθε σε επικοινωνία με την «εθνική μας μαγείρισσα», η οποία μας αποκάλυψε λεπτομέρειες για το βιβλίο, την καταγωγή της και την επικείμενη τηλεοπτική εκπομπή της.

«Από την πλευρά της μητέρας μου κατάγομαι από την Κωνσταντινούπολη, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές και η οποία με έχει εμπνεύσει και στην κουζίνα μου. Κατάγομαι δηλαδή από τις χαμένες πατρίδες».

Η απάντησή της αυτή κάνει να διακρίνεται στη φωνή της περηφάνια, αγάπη και μια δόση νοσταλγίας.

Αμέσως μετά η συζήτηση μεταφέρεται στην κυκλοφορία του νέου της βιβλίου και με ενθουσιασμό μικρού παιδιού αλλά και την υπευθυνότητα μιας γυναίκας που κατέχει πλήρως το αντικείμενό της, αρχίζει να μας ξεδιπλώνει το σκεπτικό της συγγραφής και το σκοπό του.

«Σαφώς και δεν πρόκειται για ένα βιβλίο δίαιτας, αλλά για ένα βιβλίο που σε συνδυασμό με άσκηση, ισοδυναμεί με μια υγιεινή μέθοδο αδυνατίσματος βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή. Μαγειρεύοντας το ίδιο φαγητό για όλη την οικογένεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα που καταναλώνει κανείς, μπορεί να χάσει κιλά σταδιακά, σταθερά, και να μην τα ξαναπάρει. Το βασικό είναι ότι επίσης ότι δεν στερεί τον οργανισμό μας από κανένα φυσικό υγιεινό και θρεπτικό συστατικό που έχουν οι τροφές και τρώμε κανονικό φαγητό. Ο λόγος που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι ότι πέρα από το ότι είμαι διαιτολόγος και κατέχω την απαραίτητη γνώση, ακολούθησα και η ίδια τη συγκεκριμένη μέθοδο και είδα ότι είχε εκπληκτικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου».


Το εξώφυλλο του νέου της βιβλίου

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας, μας μιλά για την τηλεοπτική εκπομπή που πρόκειται να επαναφέρει το μοναδικό της ταμπεραμέντο και τις πεντανόστιμες συνταγές της στην κουζίνα του σπιτιού μας.

«Έχει γίνει η σχετική συνάντηση με τους υπεύθυνους της εκπομπής και βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις για θέματα που αφορούν λεπτομέρειες του τρόπου οργάνωσής της. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι τίποτε σίγουρο και περιμένω το επόμενο διάστημα ενημέρωση από το κανάλι».

Εμείς να της ευχηθούμε το βιβλίο της να βάλει πλώρη για τη βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού, και να έχει επιτυχία όπου κι αν αποφασίσει να την πάνε τα βήματά της. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια γυναίκα με τόση δύναμη μέσα της και με τόσο έντονη την αγάπη της γι’αυτό που κάνει, που το βιβλίο θα φτάσει στον προορισμό του ό,τι καιρό κι αν κάνει εκεί έξω…