22 Μάρτιος 2015, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2015, 15:54

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τον Κατρούγκαλο

  • Τι ζήτησαν στρατιωτικοί από τον υπουργό Εργασίας
    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα με τις υποθέσεις που αναλάμβανε ως δικηγόρος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και αφορούσαν δημόσιους υπαλλήλους που έμπαιναν στην διαθεσιμότητα. Την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό της, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, η αντιπολίτευση κάνει παντιέρα το θέμα ποντάροντας στην ηθική απαξίωση της κυβέρνησης και στην ακύρωση του προφίλ που χτίζει.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις κάνει λόγο για «σκευωρία», «εκτέλεση συμβολαίου» και «κατασκευασμένη υπόθεση», πίσω από την οποία βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα υποστήριξε ότι «το συμβόλαιο που εκτελείται έχει στόχο να πλήξει την κυβέρνηση στο θέμα της ηθικής υπεροχής της».
Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε υπερήφανος που υπερασπίστηκε υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι ήταν κομμάτι του αγώνα κατά του Μνημονίου, που τον συνεχίζει και τώρα ως υπουργός.

Βολές από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε: «Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι! Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο Κατρούγκαλος, αλλά και η κυβέρνηση που τον καλύπτει. «Το πολιτικό ζήτημα παραμένει, δεν μπορεί να φέρει το νομοσχέδιο αυτό στην Βουλή» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. «Δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του ο Κατρούγκαλος» τόνισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον Γ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα!» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ.