20 Μάρτιος 2015, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 18:27

Αποφυλακίστηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός

  • Αποφυλακίστηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός
    Ο Γιάννης Λαγός την ώρα που αποχωρεί από τις φυλακές Κορυδαλλού (φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται πλέον ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. Και οι δύο ήταν προσωρινά κρατούμενοι από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

«Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε», είπε ο Γιάννης Λαγός αποχωρώντας από τον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου ο πελάτης του θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό τον οποίο θα προσπαθήσει να άρει. Πρόσθεσε επίσης ότι θα δικαιωθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού είχε διατάξει το Συμβούλιο Εφετών λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αν και σε κατ’ οίκον περιορισμό έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στη Βουλή. Επιπλέον του επιβάλλεται ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στον Γιάννη Λαγό επιβλήθηκε επίσης περιορισμός κατ' οίκον, επίσης με δικαίωμα μετάβασης στην Βουλή, αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στις 29 Μαρτίου αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έχει ήδη εκδοθεί.