20 Μάρτιος 2015, 18:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2015, 17:31

Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε την Υεμένη

  • Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε την Υεμένη
    Οδύνη για το χαμό τουλάχιστον 142 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 351 είναι οι τραυματίες (Φωτ.: EPA)

Τραγωδία σήμερα στην Υεμένη, με υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους. Η οργάνωση, με ανάρτησή της στο Twitter ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις βομβιστών καμικάζι εναντίον δύο τεμενών όπου είχαν συγκεντρωθεί σιίτες μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με τον απολογισμό, τουλάχιστον 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 351 τραυματίστηκαν, μετά την ανατίναξη των τεσσάρων βομβιστών καμικάζι κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Την πληροφορία μετέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Υεμένης.

Και στα δύο τεμένη προσέρχονται κυρίως υποστηρικτές των σιιτών μουσουλμάνων Χούτι που έχουν καταλάβει την κυβέρνηση και προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους. Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε την Υεμένη που προσπαθεί πλέον να επουλώσει τις (νέες) πληγές της. Δύο ημέρες νωρίτερα η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για άλλη μία επίθεση, εκείνη εναντίον του Μουσείου Μπάρντο στην Τυνησία όπου έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 20 τουριστών.

Πέραν της τραγωδίας αυτής, σήμερα αντιαεροπορικά πυρά εξαπολύθηκαν εναντίον αεροπλάνων που πέταξαν πάνω από το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν, στη νότια Υεμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ένας συνεργάτης του προέδρου της χώρας Άμπντ Ράμπου Μάνσουρ Χάντι, ο οποίος διευκρίνισε πως ο Χάντι είναι σώος και ασφαλής. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη που στοχοθετήθηκαν από τα αντιαεροπορικά πετούσαν τόσο ψηλά που μετά βίας ήταν ορατά στον ουρανό πάνω από την συνοικία Κρέιτερ όπου διαμένει ο Χάντι.