21 Μάρτιος 2015, 07:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2015, 16:24

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

  • Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βόρειοι άνεμοι Θα πνέουν στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά θα σημειωθεί τοπικός παγετός τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 15°C.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 15°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 15°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 22-03-2015 

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. 
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε άνοδο. 

Δευτέρα 23-03-2015 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. 
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.