20 Μάρτιος 2015, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2015, 17:30

Ισλαμιστές αποκεφαλίζουν Κούρδους πεσμεργκά; (φωτο)

  • Ισλαμιστές αποκεφαλίζουν Κούρδους πεσμεργκά; (φωτο)
  • Ισλαμιστές αποκεφαλίζουν Κούρδους πεσμεργκά; (φωτο)
  • Ισλαμιστές αποκεφαλίζουν Κούρδους πεσμεργκά; (φωτο)

Ένα 24ωρο πριν από την έλευση του Κουρδικού Νέου Έτους, στις 21 Μαρτίου, και ενώ ο κουρδικός λαός δοκιμάζεται, το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο που όπως υποστηρίζει δείχνει τον αποκεφαλισμό τριών Κούρδων μαχητών πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Στο βίντεο διάρκειας έξι λεπτών εμφανίζονται τρεις μαυροφορεμένοι ένοπλοι που μιλούν κουρδικά να εκτελούν με αποκεφαλισμό πεσμεργκά ντυμένους με πορτοκαλί φόρμες. Οι τρεις Κούρδοι Πεσμεργκά, σύμφωνα με αναρτήσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter, είναι οι Ριζγκάρ Χάμα Σαλέχ (Rizgar Hama Saleh), Πιστιουάν Οσμάν (Pishtiwan Osman) και Χισάμ Ναμπίλ (Hisham Nabil).

Οι πεσμεργκά έχουν αναδειχθεί σε βασικό εταίρο των συμμαχικών δυνάμεων στην εκστρατεία αποδυνάμωσης και τελικά εξάλειψης της δολοφονικής οργάνωσης.

«Προς τον μουσουλμανικό κουρδικό λαό: να γνωρίζετε ότι ο αγώνας μας δεν είναι με το μέρος σας, μάλλον είναι με εκείνους που συμμάχησαν με τους Σαφαβίδες [σημ. βασιλική δυναστεία του Ιράν] και τους Σταυροφόρους που κήρυξαν πόλεμο στους μουσουλμάνους» λέει ο ένας από τους εμφανιζόμενους ενόπλους, χρησιμοποιώντας παράλληλα υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το Ιράν και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Άλλος μαυροφορεμένος ένοπλος απευθύνεται στον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί λέγοντας «σας προειδοποιήσαμε πριν από αυτό ότι για κάθε ρουκέτα που εκτοξεύετε εναντίον εκείνων οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα του Ισλαμικού Κράτους, θα σκοτώνετε έναν από τους κρατούμενους με τα ίδια σας τα χέρια».

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή, αλλά είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για αυθεντικό υλικό.