21 Μάρτιος 2015, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2015, 17:52

«Ταξίδι στις αρχέγονες ποντιακές γεύσεις» στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών

  • «Ταξίδι στις αρχέγονες ποντιακές γεύσεις» στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών
    Η Ελένη Τομπουλίδου και ο καθηγητής του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης

Με γεύσεις και συνταγές από τον Πόντο θα πλημμυρίσει το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών αύριο, 22 Μαρτίου στις 5 μ.μ., στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ταξίδι στις αρχέγονες ποντιακές γεύσεις» που διοργανώνεται από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας και τη βραβευμένη σε (πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό) μαγείρισσα Ελένη Τομπουλίδου, η οποία είναι και παρασκευάστρια παραδοσιακών, ποντιακών κυρίως, τροφίμων.

Το σιρόν –με το οποίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο–, που είναι απαραίτητο σε ένα παραδοσιακό ποντιακό γεύμα, θα είναι μαζί με άλλες νοστιμιές ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης.

Τις λιχουδιές θα παρασκευάσει η Πόντια μαγείρισσα επιτόπου και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τον πλούσιο μπουφέ, προσφορά της ίδιας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο παρουσιαστής Ιάκωβος Ποτουρίδης, και θα τιμήσει με την παρουσία του ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, ειδικός σε θέματα ποντιακής κουζίνας και διατροφής. Στο τέλος θα ακολουθήσει χορός και γλέντι με τη συνοδεία του χορευτικού τμήματος του συλλόγου και της χορωδίας «Τραγουδάνοι του Πόντου» Γιαννιτσών.