19 Μάρτιος 2015, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 18:36

Κανονικά πληρώνει η Ελλάδα αύριο τη δόση στο ΔΝΤ

  • Κανονικά πληρώνει η Ελλάδα αύριο τη δόση στο ΔΝΤ

Φρένο σε ακόμα μία ένταση έβαλε η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες με αφορμή την αποπληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ που λήγει την Παρασκευή.

Όπως ξεκαθάρισε κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει ακόμα μια δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι «θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννη Δραγάσακης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha την Τετάρτη, παραδέχθηκε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει «πρόβλημα ρευστότητας». Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι υπάρχουν υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. «Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς θα παίξουν το ρόλο τους» σημείωσε, στρέφοντας τα βέλη του και προς την ΕΚΤ που την κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.