19 Μάρτιος 2015, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2015, 17:17

Τσίπρας: Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες

  • Τσίπρας: Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες
    Φωτ.: Stephanie Lecocq (EPA)

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητώντας για τις σχέσεις με τη Ρωσία ένα χρόνο μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας αλλά και την ενεργειακή ένωση καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά τη συμφωνία του Μινσκ.

Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας έχει το μυαλό του στη «μίνι» σύνοδο που θα ακολουθήσει με θέμα την Ελλάδα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτικές πρωτοβουλίες που να σέβονται τη δημοκρατία και τις συνθήκες για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από τη μεριά της η Άνγκελα Μέρκελ παρέμεινε στη θέση που διατύπωσε και στο γερμανικό κοινοβούλιο λίγες ώρες πριν. «Δεν αναμένω κάποια λύση, ούτε και άρση του αδιεξόδου. Οι αποφάσεις παίρνονται στο Eurogroup», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αν και δεν θα συμμετάσχει στην «επταμερή» συνάντηση που ζήτησε η Ελλάδα, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία και ανάγκη να δράσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες και ανάμεσά τους κι εγώ που θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση κι ειδικά τον ελληνικό λαό, όμως χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ