20 Μάρτιος 2015, 06:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2015, 16:48

Χαλάει και πάλι ο καιρός - Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση

  • Χαλάει και πάλι ο καιρός - Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα πιθανών τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 12°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 9°C.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 14°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 14°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.