19 Μάρτιος 2015, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2015, 13:39

Μονταρισμένο ή μήπως όχι το βίντεο Βαρουφάκη;

  • Μονταρισμένο ή μήπως όχι το βίντεο Βαρουφάκη;
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης

Και η δικαίωση ίσως και να ήρθε για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το θέμα τής όχι και τόσο σεμνής χειρονομίας που φαινόταν ότι έκανε σε βίντεο –από απόσπασμα ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ το 2013– το οποίο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό τοκ σόου του γερμανικού δικτύου ARD.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ, ανεβάζοντας μάλιστα για του λόγου το αληθές το πραγματικό βίντεο όπου δεν κάνει καμιά απολύτως χειρονομία, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Χθες το βράδυ ωστόσο, σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της εκπομπής Neo Magazin Royale, ο Γιαν Μπέμερμαν, παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, εξηγεί ότι το βίντεο είναι όντως προϊόν μοντάζ και παρόλο που προβλήθηκε από το ARD, φτιάχτηκε σε συνεργασία με συντελεστές της εκπομπής του ZDF, οι οποίοι πρόσθεσαν το περίφημο «δάχτυλο» και ανέβασαν το βίντεο στο You Tube.

«Sorry Mr. Varoufakis, we won’t do it again» (συγνώμη κ. Βαρουφάκη, δεν θα το ξανακάνουμε), είναι η φράση με την οποία ο Γερμανός παρουσιαστής ολοκληρώνει την αποκρυπτογράφηση του... μυστηρίου στο σχετικό βίντεο.

Πάντως, οι υπεύθυνοι του δικτύου ZDF δεν επιβεβαίωσαν την εκδοχή του Γιαν Μπέμερμαν, παρέθεσαν όμως τον σχετικό σύνδεσμο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter –που παραπέμπει στην ομολογία του– και στον επίσημο λογαριασμό του δικτύου.