19 Μάρτιος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2015, 10:43

4ος Αγώνας Δρόμου «Απάν' σο Ρακανόπον» για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • 4ος Αγώνας Δρόμου «Απάν' σο Ρακανόπον» για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επταλόφου» διοργανώνει και φέτος (την Κυριακή 17 Μαΐου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Επταλόφου Κιλκίς «Απάν’ σο Ρακανόπον» (πάνω στο λόφο), τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου με ποντιακή επωνυμία. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τέταρτη συνεχή χρονιά, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για όσους αποφασίσουν να την παρακολουθήσουν!

Στοιχεία διαδρομής:

  • Το μήκος της διαδρομής είναι 17 χλμ.
  • Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού. Η διαδρομή είναι σχετικά δύσκολη και απαιτητική, καθώς έχει παρατεταμένη ανηφόρα και ένα μεγάλο μέρος της (14 χλμ) είναι χωματόδρομος.
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπία σπάνιου κάλλους. Η διαδρομή είναι πανέμορφη και διασχίζει τέσσερα από τα επτά γκρεμισμένα χωριά τα οποία κατά τη συνένωσή τους δημιούργησαν το νέο χωριό που ονομάστηκε Επτάλοφος. Περνά επίσης και από το ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με θέα στο βάθος το όρος Μπέλες. 
  • Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 (αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας) και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία έως και μια ώρα πριν. Αφού καταβάλουν στη διοργάνωση το ποσό των 5€ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους και αναμνηστικά της διοργάνωσης.

  • Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου. Στην προκήρυξη του αγώνα ο διοργανωτής σύλλογος σημειώνει ότι οι δρομείς (ηλικίας 18 ετών και άνω) που θα λάβουν μέρος θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη στον αγώνα, ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν λάβουν μέρος.
  • Από τη γενική κατάταξη θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν όλους όσοι τερματίσουν.
  • Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος ποντιακός μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάζονται επιτόπου με παραδοσιακό τρόπο, με τη συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής.
  • Όποιος επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς στο Πνευματικό Κέντρο Επταλόφου.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επταλόφου» νομού Κιλκίς προκηρύσσει την υποβολή δηλώσεων για συμμετοχή στον αγώνα. Η προθεσμία υποβολής ορίστηκε μέχρι την Πέμπτη 14 Μαΐου, στο e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr 

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται από τον Νίκο Αμοιρίδη στο τηλέφωνο 6987501822.

Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη σχετική ενότητα του Pontos-News.gr