17 Μάρτιος 2015, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 20:33

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2015

  • Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών
    Φωτ.: Άλκης Κωνσταντινίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου ρίχνονται στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄).

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη 19 Μαΐου, ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄).

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ενώ η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι προγραμματισμένες να γίνουν από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου για όσους θα δώσει πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι αντίστοιχες εξετάσεις στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος μέσω διαδικτύου από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, στις αρχές Μαΐου όλοι οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων.

Στα μέσα Ιουνίου, από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση, θα αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, ενώ οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων.