17 Μάρτιος 2015, 20:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2015, 20:47

Η αστυνομία στον «πόλεμο» για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας

  • Η αστυνομία στον «πόλεμο» για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας
    Συγκροτείται ειδική επιτροπή που θα μελετήσει τον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση συγκροτείται άμεσα ειδική επιτροπή, που θα μελετήσει το ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας. Αφορμή φυσικά η τραγική υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Πανούσης έχει ασχοληθεί σε βάθος με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας ως καθηγητής εγκληματολογίας, και μάλιστα είχε προτείνει τη σύσταση της επιτροπής πριν από τα τραγικά γεγονότα στα Γιάννενα.

Πλέον, ως αναπληρωτής υπουργός επισπεύδει τη διαδικασία, μετά και την τραγική υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και βάζει την αστυνομία στον «πόλεμο» για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας. 

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων που υπάγονται στα συναρμόδια υπουργεία.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Ύστερα από τα τραγικά γεγονότα ενδοσχολικής βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με θύμα σπουδαστή, θέτουμε ως στόχο την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Για το σκοπό αυτόν συγκροτείται Επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίων και ειδικούς εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να εξετάσει τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση-αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και να καταθέσει τις προτάσεις της εντός τριών μηνών από τη σύστασή της».