17 Μάρτιος 2015, 17:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2015, 15:58

Στη Μόσχα στις 9 Μαΐου οι ηγέτες Κίνας και Βόρειας Κορέας

  • Στη Μόσχα στις 9 Μαΐου οι ηγέτες Κίνας και Βόρειας Κορέας
    Αν πράγματι ταξιδέψει στην Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν, θα είναι η πρώτη φορά που φεύγει από την Βόρεια Κορέα, από το 2011 (Φωτ.: EPA)

Σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής θα βρεθούν στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των 70 χρόνων από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας. Μάλιστα σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επιβεβαίωσε την παρουσία των ηγετών της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, συμπληρώνοντας πως συνολικά θα παρευρεθούν ηγέτες 26 χωρών. Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Πάντως, στην αναφορά του ο Σεργκέι Λαβρόφ για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας δεν χρησιμοποίησε το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν, και στο ρεπορτάζ του το BBC δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να βρεθεί στις εκδηλώσεις άλλος ανώτατος αξιωματούχος της χώρας. Αν όμως πράγματι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδέψει στη Μόσχα, θα πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από τη Βόρεια Κορέα, από τον Δεκέμβριο του 2011 όταν και ανέλαβε τα ηνία.