17 Μάρτιος 2015, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2015, 16:22

Νέες έρευνες για την υπόθεση Γιακουμάκη

  • Νέες έρευνες για την υπόθεση Γιακουμάκη
    Φωτ.: Δημήτρης Ραπακούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπαίνει και πάλι ο φάκελος των καταθέσεων που ελήφθησαν για την υπόθεση Γιακουμάκη. Παράλληλα εξετάζονται και νέες καταγγελίες, ενώ οι αστυνομικοί προσεγγίζουν ξανά έναν-έναν τους σπουδαστές της Σχολής.  

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι Αρχές εστιάζουν και στο δίωρο τηλεφώνημα που είχε ο νεαρός με τη μητέρα του λίγο πριν από την αυτοκτονία του. Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος της οικογένειας, που φαίνεται να τον πίεζε να ολοκληρώσει τις σπουδές του ώστε να γυρίσει στην Κρήτη και να ασχοληθεί με την τυροκομία.

«Αρχίζουν να ανοίγουν στόματα στα Γιάννινα» λέει ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης, συνεχίζει να ψάχνει τους χρήστες του διαδικτύου που ανάρτησαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ άτομα – κάποιοι είναι από την Κρήτη. Η Εισαγγελία, από τη μεριά της, άσκησε σήμερα συμπληρωματική ποινική δίωξη με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος που τελείται από μίσος.

Στελέχη της Δίωξης εξετάζουν τώρα το κατά πόσο τα συγκεκριμένα άτομα γνώριζαν τον 20χρονο και κατά πόσο ήταν ανάμεσα στην ομάδα που ασκούσε bullying. Τα ηλεκτρονικά τους ίχνη φέρεται να βρέθηκαν με τη βοήθεια της Google που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ελληνικών Αρχών.


Γυναίκα τοποθετεί μία φωτογραφία του φοιτητή στο  σημείο που βρέθηκε νεκρός (φωτ.: Δημήτρης Ραπακούσης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απόψε στις 20:00 ο δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο της πόλης. Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στα Ιωάννινα ενώ στις σχολικές αίθουσες έγινε ενημέρωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.