17 Μάρτιος 2015, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2015, 16:01

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το μερίδιό του από το κατοχικό δάνειο! (φωτο-βίντεο)

  • Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το μερίδιό του από το κατοχικό δάνειο! (φωτο-βίντεο)
    Η Nina Lahge και ο Ludwig Zacaro και κατέθεσαν σήμερα 875 ευρώ στην κοινωφελή οργάνωση «Πύλη του Πολιτισμού» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κατάπληκτη έμεινε σήμερα το πρωί η κοινωνία του Ναυπλίου, με ζευγάρι Γερμανών πολιτών που αποφάσισε να καταθέσει ποσό 875 ευρώ στην κοινωφελή οργάνωση «Πύλη του Πολιτισμού». Αυτό που εκπλήσσει, είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησε το ζεύγος σε αυτή την κίνηση: Ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge κατέβαλαν αυτά τα χρήματα ως επανόρθωση από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου! Για τις αποζημιώσεις δηλαδή που διεκδικεί η χώρα μας από τα εγκλήματα των Γερμανών εναντίον του ελληνικού λαού.

Το ζευγάρι επισκέφτηκε την Ελλάδα, και μετά από συνεννόηση που είχε με τον Δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρο, έδωσαν το προαναφερθέν ποσό για κοινωφελές έργο. Αυτό προκύπτει μετά τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας σε 70 δισ., διαιρούμενο με τα 80 εκατομμύρια πληθυσμό της Γερμανίας.

Ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge μίλησαν γι’ αυτή την εντυπωσιακή πρωτοβουλία τους στα τοπικά ΜΜΕ σχολιάζοντας: «Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα».