17 Μάρτιος 2015, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2015, 14:13

Νταούλια και χοροί στο Σύνταγμα μετά την παρέλαση!

  • Νταούλια και χοροί στο Σύνταγμα μετά την παρέλαση!
    Όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η παρέλαση, αλλά θα υπάρξει και δημοτικό γλέντι για τον κόσμο (Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)

Αλλαγές θα υπάρξουν στον εφετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών αποσύρονται, με τον κόσμο να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην παρέλαση και επίσης να συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Σχετικά με το θέμα υπήρξε σύσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, όπου ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται ότι εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση θα υπάρξει και δημοτικό γλέντι με νταούλια, τραγούδια και χορούς! Οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν γνωστά εμβατήρια, αλλά και δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

Θα συμμετάσχουν μάλιστα και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες), χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Στόχος είναι οι πολίτες όχι απλώς να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τις εκδηλώσεις –κάτι που δεν συνέβαινε τα τελευταία χρόνια–, αλλά ταυτόχρονα να διασκεδάσουν με το δημοτικό γλέντι. Επιπλέον, οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση, ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.