17 Μάρτιος 2015, 12:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:57

Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη
    Φωτ.: flashnews.gr

Ακόμα και άνθρωποι που δεν γνώριζαν την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη πήγαν στο χωριό του πατέρα του, το Σελλί Ρεθύμνου, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον 20χρονο φοιτητή. Το χωριό βούλιαξε από κόσμο που ήθελε να βρίσκεται στην κηδεία· ανάμεσά τους και συμφοιτητές του από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα σχολεία των Ιωαννίνων, ενώ σε ένδειξη πένθους κλειστές είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στο χωριό όπου έμενε, στους Αρμένους Ρεθύμνου.

Συγχωριανοί του έριξαν μπαλωθιές συνοδεύοντας στην εκκλησία το λευκό φέρετρο. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες», είπε η μάνα αντικρίζοντας τη σορό του παιδιού της που έφτασε νωρίς το πρωί στην Κρήτη.


Φωτ.: Στέφανος Ραπάνης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην εξόδιο ακολουθία όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων τόσο από το Ρέθυμνο όσο και των όμορων νομών. Μεταξύ των στεφάνων, υπήρχε και εκείνο του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. Στέφανα απέστειλαν σύλλογοί και σωματεία Κρητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σύλλογοι φοιτητών, πανεπιστημιακών και όχι μόνο, σχολών της χώρας.

«Όσο και αν ελπίζουν κάποιοι, η υπόθεση δεν έχει κλείσει δικαστικά», είναι το μήνυμα που στέλνει ο θείος του νεαρού. Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και Κρητικούς ανάμεσα σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Gallery