29 Ιούνιος 2013, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:26

Από την Πάτρα στην Ρωσία ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα

  • Από την Πάτρα στην Ρωσία ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα

Πυρετωδώς προχωρούν οι προετοιμασίες στην Πάτρα, αλλά και στην Ρωσία, για την μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μεταφορά του ιερού κειμηλίου, με την αφορμή των εορτασμών για την επέτειο 1025 ετών από την βάπτιση των Ρως στον ποταμό Δνείπερο, θα γίνει από το αεροδρόμιο του Αράξου με ειδικό αεροσκάφος, στις 11 Ιουλίου, ενώ ο Σταυρός θα επιστρέψει στην Πάτρα στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Πατρών, η πρώτη υποδοχή θα γίνει στην Αγ. Πετρούπολη και στη συνέχεια στην Μόσχα. Το ιερό κειμήλιο θα συνοδεύσει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και οι προκαθήμενοι των κατά τόπους Εκκλησιών στο Κίεβο (Ουκρανία), αλλά και στο Μινσκ (Λευκορωσία) από όπου και θα επιστρέψει στην Πάτρα.

Ήδη έχει δοθεί η απαραίτητη έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ το θέμα συζητήθηκε και κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Ελλάδα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Εκκλησία της Ρωσίας και το ίδρυμα «Απόστολος Ανδρέας» για τα διαδικαστικά και θα συνοδεύει προσωπικά τον Σταυρό κατά την μεταφορά του στη Ρωσία.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σταυρός μεταφέρεται εκτός Πατρών και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών «πιστεύομε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει πνευματικό σταθμό στα χρονικά της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών και απαρχή πνευματικής και ευρυτέρας συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ρωσικής χώρας και της Αποστολικής πόλεως των Πατρών».

Πηγή: zougla.gr