16 Μάρτιος 2015, 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2015, 16:12

Ο Πούτιν εμφανίστηκε μετά από 11 ημέρες

  • Ο Πούτιν εμφανίστηκε μετά από 11 ημέρες
    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε πως «η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσομπολιό»… (Φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev).

Ο Πούτιν ζει και… βασιλεύει! Λύθηκε το μυστήριο με την εξαφάνιση του Ρώσου προέδρου καθώς από σήμερα επανήλθε στον δημόσιο βίο και μάλιστα έδειξε να είναι μια χαρά στην υγεία του. Έκανε την εμφάνισή του έπειτα από 11 ημέρες απουσίας του, βάζοντας έτσι τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν (μεταξύ αυτών και περί ασθένειάς του).

Η ρωσική τηλεόραση ήταν εκείνη που έλυσε τον γρίφο, μεταδίδοντας εικόνες από τις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη με τον ομόλογό του από την Κιργιζία. «H ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσομπολιό», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου με δόση χιούμορ...

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «The Moscow Times», o Βλαντιμίρ Πούτιν έδειχνε απόλυτα ήρεμος και άνετος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Ούτε καν χλωμός...», όπως σχολιάστηκε χαρακτηριστικά.

Όσο για το τι είχε ακουστεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες; Απίστευτα πολλά. Από το ότι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του με πρόβλημα στη μέση του (μάλιστα φημολογούνταν πως ζήτησε την παρέμβαση ενός Αυστριακού ειδικού γιατρού για να ξεπεράσει το πρόβλημά του!), μέχρι ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής!

Ακόμα ακούστηκε ότι δέχτηκε δολοφονική επίθεση, ότι είχε καρκίνο ή πως συνόδευσε την αγαπημένη του Αλίνα Καμπάεβα στην ελβετική μαιευτική κλινική «Sant' Anna» για να γεννήσει το παιδί τους! Σχετικά με το τελευταίο πάντως, είχε φροντίσει ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να διαψεύσει τα περί πατρότητας.

Την περίοδο απουσία του Πούτιν από το δημόσιο βίο αναβλήθηκε και ένα προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου επίσημο ταξίδι του στο Καζακστάν, πράγμα που φούντωσε ακόμα περισσότερο τις φήμες. Η επίσκεψη θα γίνει πλέον στις 20 του μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου και η αντίστοιχη της προεδρίας του Καζακστάν.