16 Μάρτιος 2015, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:58

Αυτοκτονία δείχνει η νεκροψία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • Αυτοκτονία δείχνει η νεκροψία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη
    Η σορός του 20χρονου εντοπίστηκε λίγα μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Το δικό του φινάλε σε μια τραγική υπόθεση βάζει ο ιατροδικαστής Βαγγέλης Βουγιουκλάκης που εξέτασε τη σορό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε το πρωί στην Αστυνομία, ο φοιτητής έβαλε τέρμα στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο θάνατός του οφείλεται σε αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως με δεδομένο ότι ο φοιτητής ήταν αριστερόχειρας, πρέπει να έκοψε τις φλέβες του δεξιού καρπού του –πιθανότατα– με το μαχαίρι που εντοπίστηκε δίπλα του.

Το πτώμα που εξέτασε ο ιατροδικαστής βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση· οι κακώσεις που βρέθηκαν στην πλάτη και στο κεφάλι δείχνουν ότι οφείλονται σε πουλιά ή σε ζώα που πέρασαν από το σημείο, λίγα μόλις μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών από το ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας, το σημείο όπου εντοπίστηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης «άνοιξε» και πάλι για τους κατοίκους, οι οποίοι έκαναν τρισάγιο στη μνήμη του 20χρονου.

Δικαστικά η εκδοχή της αυτοχειρίας, λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δημιουργεί ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού. Και αυτό γιατί η νομοθεσία προβλέπει ότι για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». 

Ο θείος του φοιτητή, που έκανε και την αναγνώριση, αναφέρει ότι η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί την Τετάρτη το πρωί στην Κρήτη όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο στους Αρμένους Ρεθύμνου.