16 Μάρτιος 2015, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2016, 14:49

Αφιερωμένο στον Παναγιώτη Ποικιλίδη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης (φωτο)

  • Αφιερωμένο στον Παναγιώτη Ποικιλίδη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης (φωτο)
    Υπό το... βλέμμα του Παναγιώτη Ποικιλίδη αγωνίστηκαν άνδρες και γυναίκες σε ελεύθερη και ελληνορωμαϊκή πάλη

Μπορεί η αγωνιστική δράση στις παλαίστρες του Δημοτικού Γυμναστηρίου Σερρών στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων να ήταν έντονη, ωστόσο τη διοργάνωση του σαββατοκύριακου πολλοί θα την θυμούνται για το κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.

Ειδικά για τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Ποικιλίδης, γιος του Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη, αθλητής και ο ίδιος, παραλάμβανε τιμητική πλακέτα από τα χέρια του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, με τους θεατές όρθιους να χειροκροτούν.


Ο Αλέξανδρος Ποικιλίδης παραλαμβάνει την πλακέτα από τον δήμαρχο Σερρών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, η τελική φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις Σέρρες, ήταν αφιερωμένο στον Ποικιλίδη, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής πάλης που έφυγε από τη ζωή στα 49 του χρόνια στις 24 Μαΐου 2014.

Στα εξωαγωνιστικά στιγμιότυπα, χαρακτηριστική ήταν η εμφάνιση χορευτών της Ευξείνου Λέσχης Σερρών που χόρεψαν μέσα στην παλαίστρα!


Ποντιακοί χοροί ακόμα και μέσα στην παλαίστρα!

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός στην ελληνορωμαϊκή, ο Άγιος Γεώργιος Σερρών στην Ελευθέρα και οι Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων στις γυναίκες πανηγύρισαν την κατάκτηση τίτλων.

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στα περισσότερα δεκάρια (χρυσά μετάλλια), βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στην ελληνορωμαϊκή με 63 βαθμούς, όσους και ο Εθνικός ΓΣ που όμως ήταν δεύτερος. Την τρίτη θέση πήραν οι Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων με 45 βαθμούς, ενώ τέταρτος ήταν ο ΠΑΟΚ με 44 βαθμούς.

Στην ελευθέρα, ο Άγιος Γεώργιος Σερρών δεν είχε πρόβλημα να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Συγκέντρωσε 56 βαθμούς, έναντι 34 του Πολυνίκη Ταύρου. Την τρίτη θέση πήρε ο Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου με 26 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον τέταρτο ΑΠΚ Μ. Αλέξανδρο Δήμου Φιλίππων.


O Δημήτρης Τσεκερίδης στην κατηγορία των 85κ. πήρε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του σε επίπεδο ανδρών

Ακόμη πιο απλά ήταν τα πράγματα στις γυναίκες. Οι Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης με 18 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν Αγ. Νέστορας Γουμένισας (8 βαθμοί), Άτλας Καλλιθέας (8 βαθμοί) και Εθνικός ΓΣ (7 βαθμοί).

Δείτε ΕΔΩ τους τρεις πρώτους ανά κατηγορία.