16 Μάρτιος 2015, 12:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2015, 11:53

Υπόθεση Γιακουμάκη: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Υπόθεση Γιακουμάκη: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις εκατοντάδες καταγγελίες που δέχθηκε για την ύπαρξη ενός μπλογκ με χυδαία σχόλια που αφορούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Καλό ψόφο Βαγγέλη» ήταν η πιο… χλιαρή ανάρτηση από όσες είχαν ανέβει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαχειριστές της σελίδας βρίσκονται στην Αθήνα και ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε ήδη επίσημα αιτήματα προς τις εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού ώστε να απενεργοποιηθούν όλες οι προσβλητικές αναρτήσεις. Ταυτόχρονα, τους ζητήθηκε να κρατήσουν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη σε περίπτωση που η υπόθεση του διαδικτυακού bullying φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Ήδη κατέβηκαν όλα τα προσβλητικά σχόλια ενώ θα ενημερωθούν και οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το πώς μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον των διαχειριστών του μπλογκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «συνεχίζεται η αναζήτηση και για άλλες παρόμοιες αναρτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απενεργοποίησή τους».