16 Μάρτιος 2015, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2015, 09:20

Ομογενής βουλευτής έκανε την παρθενική του ομιλία στα ελληνικά

  • Ομογενής βουλευτής έκανε την παρθενική του ομιλία στα ελληνικά
    Ο Στηβ Δημόπουλος έκανε στα ελληνικά την πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας

Με τον καλύτερο τρόπο τίμησε την καταγωγή του ο ομογενής βουλευτής Στηβ Δημόπουλος, που απηύθυνε στα ελληνικά την παρθενική ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, στην Αυστραλία.

Ο βουλευτής των Εργατικών που εκπροσωπεί την έδρα του Όκλι, μιας περιοχής όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες, πιστός στην εκστρατεία «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο» που πραγματοποιείται στην Αυστραλία αποφάσισε να συνδέσει την πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο με την ελληνική καταγωγή του.

Την υποστήριξή τους στην εκστρατεία των ομογενών, οι οποίοι συχνά μας θυμίζουν ότι είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς που ζούμε στην πατρίδα, εξέφρασαν η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Κάπαλος και ο κορυφαίος σεφ Γιώργος Καλομπάρης.


Ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης

Ο εμπνευστής της εκστρατείας, Σάκης Ζαφειρόπουλος, είπε ότι είναι σημαντικό για την πολυπολιτισμική Αυστραλία οι πολίτες της να μιλούν και άλλες γλώσσες, εκτός της αγγλικής. «Του χρόνου η εκστρατεία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Θέλουμε να την αγκαλιάσουν οι Έλληνες όπου γης» υποσχέθηκε.

Στην εκστρατεία «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο» αναφέρθηκε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της αυστραλιανής δημόσιας τηλεόρασης SBS, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απέστειλε τα συγχαρητήριά του στους ομογενείς για τη σημαντική πρωτοβουλία τους.