16 Μάρτιος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2015, 22:59

Συννεφιές, μποφόρια κι ασθενείς τοπικές βροχές

  • Βροχές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού οπού υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ιδίως στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά στα νοτιά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στον πατραϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.