15 Μάρτιος 2015, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2015, 19:43

Τσίπρας: Κανένα πρόβλημα με τη ρευστότητα

  • Τσίπρας: Κανένα πρόβλημα με τη ρευστότητα
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Θεόδωρο Μιχόπουλο προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη ρευστότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να βάλει φρένο στα σενάρια που διακινούν κυρίως οι Γερμανοί. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών επί θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η ρευστότητα και η «μαύρη τρύπα» στο πρωτογενές πλεόνασμα. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν καφέ του Παγκρατίου.

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, διαψεύδοντας τα σενάρια του ξένου Τύπου για πρόβλημα στη ρευστότητα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης που πάλι βρέθηκε στο επίκεντρο των ΜΜΕ με αφορμή τη φωτογράφισή του μαζί με τη σύζυγό του σε γαλλικό περιοδικό τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggerο ότι βλέπει «εχθρούς» πίσω από τις διαρροές και συμπληρώνει: «Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων τονίζει ότι «δεν αγαπά την προβολή στα ΜΜΕ», διότι - όπως λέει - «όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις»…