14 Μάρτιος 2015, 21:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2015, 21:11

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων»

  • «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων»

H ελληνική κυβέρνηση «με απόλυτη σιγουριά διαβεβαιώνει την κοινωνία, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που προσθέτουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε ανεπίσημο σημείωμά της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του A. Σαμαρά» και προσθέτει ότι «σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα».

Επίσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του A. Σαμαρά.

Για τους λόγους αυτούς, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι».

Επισημαίνεται επίσης, ότι μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.