14 Μάρτιος 2015, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2015, 17:37

Ιταλία: Ναι στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας από το φόρουμ του Κόμο

  • Ιταλία: Ναι στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας από το φόρουμ του Κόμο
    Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nomura Research Institute Ρίτσαρντ Κου και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκρίνουν, στην πλειονότητά τους, την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Κόμο, σύμφωνα με άτυπη δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε επί τόπου η εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore» (ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων), μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, 39% των συμμετεχόντων στο φόρουμ δήλωσαν οι στρατηγικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι καλές, 8% εξαιρετικές, 21% ουδέτερες και 32% αρνητικές.

«Αν οι κανόνες είναι μη λειτουργικοί, πρέπει να μπορούν να αλλάζουν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει γραφτεί από την Bundesbank, ότι οι κανόνες του δεν απαγορεύουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι «αν οι κανόνες αποδεικνύονται μη λειτουργικοί, πρέπει να μπορούν, πάντως, να αλλάζουν».

«Η μόνη ριζοσπαστική προσέγγιση είναι ότι δεν δεχόμαστε την ιδέα, βάσει της οποίας ένα αποτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό μόνον και μόνον επειδή οι κανόνες είναι κανόνες και δεν μπορούν να εξελίσσονται» σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης.