14 Μάρτιος 2015, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2015, 15:50

Το ήθος της ΑΕΚ

  • Το ήθος της ΑΕΚ
    Ο Αραβίδης αγκαλιάζει τον τραυματία Μανιάτη στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, όμως ήταν η μεγάλη νικήτρια στις καρδιές των οπαδών της, αλλά και πολλών υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες έδωσαν ένα μάθημα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και το ίδιο ισχύει και για τους 65.000 οπαδούς της που βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Ολυμπιακό στάδιο, με εξαίρεση είκοσι «ανεγκέφαλους», που χάλασαν το πάρτι της Κιτρινόμαυρης οικογένειας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ την επομένη του αγώνα με ανακοίνωσή της τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα αποδεχτεί όποια ποινή της επιβάλουν, μετά την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του ματς. Ταυτόχρονα επισήμανε πως θα απομονώσει αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια. Μέχρι σήμερα καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη επεισοδίων και πολύ περισσότερο καμία δεν έχει αναφέρει πως θα βάλει στο περιθώριο τος ταραξίες.

«H βλακεία είναι αήττητη»

Και από εισβολές στους αγωνιστικούς χώρους, άλλο τίποτα! Η εύκολη λύση ήταν τα άλλοθι, και υπήρχαν πολλά ελέω Περέιρα και Κασάμι, αλλά η διοίκηση της ομάδας επέλεξε το δρόμο της λεβεντιάς και της ανωτερότητας. Δεν μίλησε για προβοκάτσια, «επιστήμονες» οπαδούς και προκλήσεις, όπως θα έκαναν κι έχουν ήδη κάνει, κάποιοι άλλοι...

Ο Τραϊανός Δέλλας, αμέσως μετά το ματς και παρά τη φόρτιση που υπήρχε, καταφέρθηκε εναντίον όσων μπήκαν στο γήπεδο και τόνισε χαρακτηριστικά πως «η βλακεία είναι αήττητη». Ακριβώς όπως...κάνουν και οι άλλοι συνάδελφοί του! «Μας προκάλεσαν... Κακώς δεν συνεχίστηκε ο αγώνας...», θα ακούγαμε κι έχουμε ακούσει από διάφορους προπονητές, μετά από τέτοια γεγονότα. Ο «Κολοσσός», όμως, απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι...νάνος! Ο Δέλλας είναι πραγματικό παλικάρι.

Ήθος, ανθρωπιά, αθλητισμός

Όσον αφορά τους παίκτες, η ενέργεια του Χρήστου Αραβίδη να φιλήσει τον Γιάννη Μανιάτη, που σφάδαζε από τους πόνους τη στιγμή του σοβαρού του τραυματισμού, δείχνει το μέγεθος της ανθρωπιάς και της συναδελφικότητας, που διακρίνει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Δείχνει πως το Ποντιακό στοιχείο του σεβασμού και της στήριξης των συνανθρώπων μας, είναι βαθιά ριζωμένο μέσα τους.

Η ενέργεια του Αραβίδη, που έχει κάνει το γύρο του κόσμου και αξίζει να βραβευτεί, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, όπως του Αντώνη Νικοπολίδη, που δήλωσε ότι «με τέτοιες ενέργειες δεν θα πεθάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μπορεί με τέτοιες συμπεριφορές το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην πεθάνει, όμως είναι βέβαιο ότι οδηγείται στον θάνατο, με κάποιες άλλες ενέργειες. Κλήθηκε σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γιατί υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Κι εμείς που νομίζαμε ότι είναι στην...κορυφή!

Ενώ οι Περέιρα και Κασάμι, που είναι μέλη του...κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη, μπορούν να κάνουν άσεμνες χειρονομίες, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Ούτε καν σε απολογία δεν έχουν κληθεί. Ίσως θα έπρεπε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης να τους...συγχαρεί για τον τρόπο που πανηγύρισαν το γκολ της ομάδας τους.

Με αυτές τις ενέργειες κ. Νικοπολίδη είναι βέβαιο ότι θα πεθάνει, το ήδη ετοιμοθάνατο, ελληνικό ποδόσφαιρο...