13 Μάρτιος 2015, 22:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 23:19

Συνελήφθη μπούφος… τρομοκράτης

  • Συνελήφθη μπούφος… τρομοκράτης

Ένα χρόνο τώρα εμφανιζόταν από το πουθενά και έσπερνε τον πανικό. Μάλιστα ήταν φανερό πως είχε οργανωμένο σχέδιο. Ο λόγος για έναν μπούφο, το μεγαλύτερο νυκτόβιο πουλί στο είδος του στην Ευρώπη, που είχε στο ενεργητικό του ούτε λίγο, ούτε πολύ περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον κατοίκων της πόλη Πούρμερεντ στη βόρεια Ολλανδία.

Το πουλί, με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φθάσει και το 1,80 μέτρα, αιχμαλωτίστηκε με δίχτυ από εκπαιδευτή γερακιών. Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του και αφού εντόπιζε τα θύματά του αθόρυβα ορμούσε πάνω τους αφήνοντάς τα αιμόφυρτα.

Ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας... ομπρέλα!

«Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε σε κατάλληλο περιβάλλον» ανέφερε ο δήμος Πούρμερεντ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως «οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους».

Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Σε γειτονική περιοχή, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.

Ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας... ομπρέλα!

Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Για αυτό και ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το «κυνήγι» του επιθετικού πτηνού.