13 Μάρτιος 2015, 20:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 20:22

Βλαστός εναντίον ξαδέρφης: Τα μπότοξ και η πατσαβουρίτσα

  • Ο Παναγιώτης Βλαστός υποσχέθηκε στους δικαστές ότι δεν θα τον ξαναδούν!
    Αστυνομικοί συνοδεύουν τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό μετά την απολογία του στον ανακριτή, το 2015 (φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Έχω δώσει στη Λίτσα πολλά χρήματα. Της έχω δώσει χρήματα να κάνει διάφορες επεμβάσεις. Ερχόταν και μου έλεγε: ξαδελφούλη μου αγαπημένε, η φίλη μου έχει έναν πλαστικό πολύ καλό που της έβγαλε τα ψωμάκια από τα πλαϊνά. Εγώ τη ρώτησα πόσο κοστίζουν αυτές οι επεμβάσεις και της έδωσα 5.500 ευρώ για τη λιποαναρρόφηση και τη λιπογλυπτική στα γόνατα, για μπότοξ 300-400 ευρώ, για υαλουρονικό οξύ 500 ευρώ και για κολαγόνο. Όταν την είδε ο Σκαφτούρος σε δικαστήριο μου είπε: αυτή η εξαδέλφη σου ρε Παναγιώτη, αεροπλάνο έγινε».

Με αυτά τα λόγια και με κοσμητικά επίθετα όπως «πατσαβουρίτσα», «πατσαβούρα», «βρομιάρα», ο ισοβίτης Παναγιώτης Βλαστός καταθέτει απολογούμενος στους ανακριτές τις... ευεργεσίες του προς την ξαδέρφη του Λίτσα, η οποία τελικά μίλησε στις Αρχές και με σειρά καταθέσεών της ξετύλιξε το κουβάρι της δράσης του κυκλώματος των φυλακών, με φερόμενο ως αρχηγό τον ίδιο. Με τις καταθέσεις της η Λίτσα «έκαψε» τον ξάδερφό της, όπως και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τον επίσης ισοβίτη Γιάννη Σκαφτούρο, τη δικηγόρο και σύντροφο του Βλαστού Αδαμαντία Αγγελέτου, ακόμα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Παναγιώτης Βλαστός σε 22 σελίδες μιλάει για όλα, και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Αδαμαντία Αγγελέτου –που επίσης έχει προφυλακιστεί– δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι την ενέπλεξε σκοπίμως με τις καταθέσεις της η ξαδέρφη του.

«Της είχα αγοράσει και ένα διάδρομο 1.800 ευρώ γιατί μετά την επέμβαση που έκανε της είπαν να κάνει διάδρομο γιατί θα κρεμάσει», λέει ακόμη ο βαρυποινίτης. Αρνείται δε ότι τη χτύπησε στο επισκεπτήριο των φυλακών, όπως η ξαδέρφη του έχει υποστηρίξει: «Δεν τη χτύπησα γιατί είμαι πυγμάχος, εάν τη χτυπούσα θα της είχα κατεβάσει τη μούρη κάτω μαζί με τα μπότοξ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δέχεται ωστόσο ότι την απείλησε. Καταθέτει απολογούμενος: «Τη ρώτησα που είναι τα λεφτά και να μη μου λέει μ... ότι τα έχει πετάξει στα σκουπίδια. Της είπα κανόνισε π... να πας στους μπάτσους να σε φυλάνε και να φύγετε κάπου όλοι μαζί.».

Αυτό που δεν αρνήθηκε ο Παναγιώτης Βλαστός ενώπιον των ανακριτών ήταν τη συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, τον Οκτώβριο του 2001, την οποία υποστήριξε πως είχαν διαπράξει οι Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και Άλμπερτ Νουρούσνια. Όπως εξήγησε η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ότι δέχθηκε να «κρατήσει τα λύτρα της απαγωγής», που ήταν 1,177 εκατ. δολάρια, με αντίτιμο «το 20% από το ξέπλυμα, συν 150 χιλ. δολάρια το ποσοστό για τη συμμετοχή και επειδή ήξερα από πού προέρχονταν».