13 Μάρτιος 2015, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 18:56

Βενιζέλος τέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

  • Βενιζέλος τέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
    Φωτ.: Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά από τρία χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού προηγουμένως έφερε το κόμμα στο ιστορικά χαμηλό εκλογικό ποσοστό του 4,68%. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 15-17 Μαΐου «ολοκληρώνεται αμετάκλητα» η θητεία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως αστειότητες τα σενάρια περί δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ που διακινούσαν (συνεργάτες του και όχι μόνο) τον τελευταίο καιρό.

Αν και ορισμένα στελέχη εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για τις διαδικασίες του έκτακτου συνεδρίου, τελικά αποφασίστηκε να είναι μόνο πολιτικό και προγραμματικό και να μην περιλαμβάνει εκλογή οργάνων.

Στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για «νομοθετική και πολιτική αδράνεια» και υποστηρίζοντας ότι «αναδύονται παλαιοί, αντιδυτικοί, αφελείς μύθοι για το ρόλο που μπορεί να παίξουν φιλικές χώρες, πολύ σημαντικές, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα».

Προειδοποίησε, παράλληλα, για «θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός».Επίθεση εξαπέλυσε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την Πρόεδρο της Βουλής για «έντονα προσωπικά παιχνίδια».