13 Μάρτιος 2015, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 17:34

Ξύλο με τα ΜΑΤ και συλλήψεις τα ξημερώματα στον Γέρακα για τις κόντρες στη Μαραθώνος! (βίντεο)

Άγριο ξύλο έπεσε στον Γέρακα τα ξημερώματα μεταξύ αστυνομίας και νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί για να διοργανώσουν και να παρακολουθήσουν κόντρες ταχύτητας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Το συγκεκριμένο σημείο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Γέρακα (κοντά στην διασταύρωση με λεωφόρο Λαυρίου) αποτελεί μια πονεμένη ιστορία για τους κατοίκους και τους περαστικούς. Κι αυτό διότι οι λάτρεις της ταχύτητας κανονίζουν συχνά ραντεβού επίδειξης και κόντρας (συνήθως τις Πέμπτες), και πάντα μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο δρόμος είναι σχετικά άδειος.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λοιπόν, είχαν ένα ακόμα ραντεβού. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ξέφυγε πολύ περισσότερο από τον έλεγχο, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έπεσε πολύ ξύλο! Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 500 (!) άτομα με αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν «κατάληψη» της Λεωφόρου στο συγκεκριμένο σημείο. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πάντως, η αστυνομία είχε αρχίσει να μοιράζει κλήσεις στην περιοχή ενώ η παρουσία της ήταν συνεχής με περιπολικά.

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 2:00 τα ξημερώματα, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησαν συμπλοκές και συλλήψεις ενώ μπήκαν και φωτιές (σε κάδους και αλλού).

«Ήταν σαν να βλέπεις ταινία. Ο κόσμος πάρα πολύς, και μετά από κάποιο σημείο η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη. Γινόταν ένας χαμός. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τόσο κόσμο. Σαν να γινόταν πόλεμος. Αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα, ξύλο...», έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία εξέδωσε και Δελτίο Τύπου πριν από λίγη ώρα, με το οποίο ενημερώνει πως από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Επίσης τονίζεται ότι προσήχθησαν 28 άτομα, ενώ συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών. Ακόμα, βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.