13 Μάρτιος 2015, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 19:00

Τουρκική εφημερίδα ειρωνεύεται την Ελλάδα

  • Τουρκική εφημερίδα ειρωνεύεται την Ελλάδα
    Η αρθρογράφος Φατμά Μπαρμπαρόσογλου και η σημερινή δημοσίευσή της.

Ειρωνικό για την Ελλάδα άρθρο φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του Ερντογάν. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ο σοσιαλιστής αρχηγός που συνδέει τις ελπίδες του με την ISIS». Συντάκτρια είναι η Φατμά Μπαρμπαρόσογλου, η οποία σχολιάζει την υποτιθέμενη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού (με την οποία «απειλεί την Ευρώπη με την ISIS») και τον αντίκτυπο που ενδέχεται να έχει ως προς την Τουρκία.

«Το πιο άξιο προσοχής μήνυμα που κυκλοφόρησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, με τις οποίες απειλεί την Ευρώπη με την ISIS», γράφει η Μπαρμπαρόσογλου. Και συνεχίζει η συντάκτρια: «Στο μήνυμά του ο εν λόγω όμορφος και άθεος πρωθυπουργός δήλωσε προς την Ευρώπη “ή θα μας βοηθήσετε ή θα δώσουμε θεώρηση Σένγκεν σε όλους τους μαχητές της ISIS”, ενώ κάτω από το μήνυμα στο twitter γράφτηκε το εξής σχόλιο: “η πλειοψηφία των μαχητών της ISIS είναι ήδη πολίτες της ΕΕ”».

Η αρθρογράφος σχολιάζει επίσης: «Καθετί που γίνεται στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει με το παραπάνω. Παλιότερα τράβηξε την προσοχή μας το γεγονός ότι έγινε μέλος της ΕΕ και “έλαμψε”, και τώρα μας απασχολεί η κρίση της […].

Σήμερα εκφράζεται η ελπίδα ότι η επανάσταση στον κόσμο θα ξεκινήσει από την Ελλάδα. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η Ελλάδα έχει εξαρτήσει τις ελπίδες της από τις απειλές μέσω της ISIS.

Γι’ αυτό λοιπόν, απευθυνόμενη σε όσους εξαρτούν τις ελπίδες τους από την Ελλάδα, λέω το εξής: “Η επανάσταση δεν θα έλθει μέσω της Ελλάδας κύριοι. […] Ίσως έλθει μέσω της Βραζιλίας ή της ένωσης της Κίνας με την Ινδία. […] Στην Ελλάδα υπάρχει μία μάρκα μονάχα: ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. […] Εάν αναζητάτε την επανάσταση στρέψτε το βλέμμα σας αλλού”».

Και το άρθρο καταλήγει: «Η μπλόφα του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν πρόκειται να “συνετίσει” τη Μέρκελ, αλλά για εμάς η απειλή που εξέφρασε έχει μεγάλη σημασία. Το πρόβλημα της ISIS είναι πραγματικό πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που δυσχεραίνει τη θέση της Τουρκίας και την κατατάσσει σταδιακά στη λίστα των “μαύρων χωρών”».