14 Μάρτιος 2015, 07:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 16:34

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες - Πότε βελτιώνεται ο καιρός

  • Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα στα ανατολικά

Στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 15°C, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ .Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 15°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 16°C.