13 Μάρτιος 2015, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 15:48

Γλέζος: Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

  • Γλέζος: Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση
    Μανώλης Γλέζος και Αλέξης Τσίπρας αγκαλιάζονται θερμά και σήμερα στις Βρυξέλλες (Φωτ.: EPA / Julien Warnand)

Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και στην κυβέρνηση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Σημείωσε στη συνέχεια πως ενημερώθηκε για το έργο της κυβέρνησης και την υποστηρίζει. Παραδέχθηκε ότι σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, αλλά όπως είπε, πιστεύει πως θα λυθεί.

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε πως θα συζητηθεί στην ώρα του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είχαν μια ουσιαστική και από καρδιάς συζήτηση, και υπογράμμισε ότι ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος: «Θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για τις επαφές που είχε με τους προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Σήμερα ήταν μια θετική μέρα», είπε χαρακτηριστικά.