13 Μάρτιος 2015, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 14:18

Μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες, μας πρότειναν οι δανειστές!

  • Μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες, μας πρότειναν οι δανειστές!

Aποκάλυψη-σοκ που δείχνει τις προθέσεις των δανειστών έκανε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και πρώην ευρωβουλευτής Έλενα Παναρίτη.

Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Deere με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων, είπε ότι στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν από τη συνεδρίαση του Brussels Group την Τρίτη, οι δανειστές ζήτησαν να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας!

Όταν άκουσε την πρόταση αυτή ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε έξαλλος και διαμήνυσε ότι αυτά που ζητούν είναι ντροπή, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να ξανακούσει τέτοιες προτάσεις.

Η Έλενα Παναρίτη είχε αποκαλύψει ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν «μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», είναι μία από τις ενδεικτικές φράσεις του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.