13 Μάρτιος 2015, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 13:43

Η αγκαλιά του Γιούνκερ στον Τσίπρα και το... καμπανάκι του Σουλτς

  • Νέες επικοινωνίες Τσίπρα με Ολάντ-Γιούνκερ-Πιτέλα
    Ο Γιούνκερ αγκαλιά με τον Τσίπρα (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Μια αγκαλιά περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά ταυτόχρονα ήχησαν και αρκετά καμπανάκια από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όλα αυτά, στη συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, περιγράφοντας το κλίμα που υπάρχει σήμερα για τη χώρα μας, μίλησε για εντάσεις στην Ευρωζώνη, ανάμεσα σε χώρες που έχουν διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Έδωσε συμβουλή στον Αλέξη Τσίπρα να τις αντιμετωπίσει, ώστε να ξεπεραστούν οι παρερμηνείες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μεριά του εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι θα βρεθεί λύση: «Σεβόμαστε το κομμάτι μας στις δεσμεύσεις και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Είμαι πάντα αισιόδοξος ότι θα βρούμε λύση που θα είναι προς το κοινό συμφέρον όλων. Θεωρώ ότι στο τέλος θα ξεπεράσουμε αυτή την παρανόηση και θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός ούτως ώστε η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, να ξεπεράσουν την κρίση».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι δεν μπορείς να λες σε έναν λαό ότι έχει μόνο υποχρεώσεις, και πως το σημαντικό είναι να του δίνεις και ελπίδα.

Ο Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, το οποίο έθεσε ο Τσίπρας, τόνισε ότι υπάρχει ένα κονδύλιο έξι δισ. για την απασχόληση και πως πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει άμεσα το πρόγραμμά της για την ανεργία και την ανάπτυξη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περιμένει από τις Βρυξέλλες συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μέτρα για την απασχόληση και την ανθρωπιστική κρίση.