12 Μάρτιος 2015, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 19:07

Τσίπρας: Αρκετά με τη λιτότητα!

  • Τσίπρας: Αρκετά με τη λιτότητα!
    Φωτ.: Yoan Valat (EPA)

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης του με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν αισθάνεται ότι λειτουργεί με τη θηλιά στο λαιμό του και πρόσθεσε μάλιστα στα αγγλικά: «enough is enough», εννοώντας «αρκετά με τη λιτότητα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συνυπέγραψε θα προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας και της κοινωνικής απορρύθμισης.

Τσίπρας: Υπάρχει η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ, για να πιστοποιήσουμε και μέσω του ΟΟΣΑ, τη βούλησή μας.

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, είπε: «Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε έντιμοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί. Ωστόσο, αν δεν καταβληθεί η δόση, αυτό θα σημαίνει ότι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας υπάρχει κάποιος που την προωθεί και κάποιος που θέλει να την δυναμιτίσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την πλευρά της Τρόικας «δεν είδαμε ποτέ εκβιασμούς για δομικές μεταρρυθμίσεις, για την απονομή της δικαιοσύνης ή την κατάργηση των τριγωνικών συναλλαγών».