12 Μάρτιος 2015, 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 22:00

Ελληνική πρωτιά στην Ευρώπη για mobile app

  • Ελληνική πρωτιά στην Ευρώπη για mobile app
    Οι Έλληνες φοιτητές κέρδισαν ευρωπαϊκή πρωτιά με την mobile εφαρμογή τους!

Το Tripsleep, μια ελληνική καινοτόμος mobile εφαρμογή, κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Milestones Competition. Ο ανταγωνισμός μάλιστα ήταν μεγάλος, καθώς η ελληνική ομάδα developers που το σχεδίασε είχε απέναντί της άλλες 45 εφαρμογές, που δημιουργήθηκαν από Ευρωπαίους.

Τι είναι το Tripsleep; Πρόκειται για mobile app που σου επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς φροντίζει να σε ξυπνήσει (!) μόλις πλησιάσεις στη στάση που πρέπει να κατέβεις.

Η εφαρμογή λειτουργεί με τρία απλά βήματα: 1) Αναζητάς τον προορισμό σου στο χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ· 2) επιλέγεις τη χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξή σου, και 3) κοιμάσαι χωρίς φόβο, και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου το Tripsleep θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.

Βασίζεται στη χρήση GPS και έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν επηρεάζουν αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στο χάρτη και όχι το χρόνο.

Η λειτουργία για το μετρό είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Tripsleep ακόμα κι εκεί όπου δεν πιάνει το GPS.

Η ομάδα των δημιουργών του αποτελείται από πέντε νέους Έλληνες φοιτητές, ο μεγαλύτερος των οποίων είναι μόλις 23 ετών. Πρόκειται για τους: Γιάννη Μπάτα, Γιάννη Καζαντζή, Γιώργο Μπούμη, Κωνσταντίνο Ρέππα και Ειρήνη Καστή. Και όπως λένε τα παιδιά, στα επόμενα σχέδιά τους είναι η προσθήκη νέων λειτουργιών, για παράδειγμα η ειδοποίηση προστασίας του κινητού από «κλέφτες» κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ!

Τέλος, σημειώνουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Tripsleep έλαβε τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό Φοιτητικών Επιχειρηματικών Ιδεών ανάμεσα σε δέκα καινοτόμα startups του ΕΜΠ, και προκρίθηκε στην τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών.