Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά

  • Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά
    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο (φωτ.: Παντελής Σαίτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ψύχραιμος και όρθιος απολογείται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ των συγγενικών του προσώπων τα ονόματα των οποίων ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

«Είμαι απολύτως αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες», είπε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε με ποιον τρόπο ήρθε στα χέρια του η λίστα και τι έκανε αφότου την παρέλαβε. «Η ιστορία αυτή είναι στημένη. Δεν έχω κάνει καμία διαγραφή, καμία νόθευση. Δεν θα διανοούμουν ποτέ να το κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι αφότου έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία επικοινωνία ούτε με τον Ιωάννη Διώτη αλλά ούτε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών, για να τον ρωτήσει οτιδήποτε σχετικά με τη λίστα.

Όπως είπε, στη μία συνομιλία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ανοιχτή ακρόαση ώστε να υπάρχουν μάρτυρες, και ενώ είχαν ήδη αρχίσει τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λίστα, επανέλαβε από την αρχή τα γεγονότα.

Παπακωνσταντίνου: Δικάζομαι κάθε ημέρα. Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Το κόμμα μου με είχε πετάξει στα σκυλιά το βράδυ εκείνο.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Ο πρόεδρός μου με διέγραψε το ίδιο βράδυ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαφθοράς πήγαινε στη Βουλή και τις υπερασπίζονταν. Δεν είχα κανέναν. Η δε ΝΔ ήταν χαρούμενη, γιατί είχε στο εδώλιο τον υπουργό του μνημονίου».

Αναφερόμενος στους συνεργάτες του, που παρέμειναν στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του, είπε χαρακτηριστικά ότι «ξεφτιλίστηκαν». «Τους ρωτάγανε ακόμη και τι κόμμα ψήφισα. Εξαιρετικά δύσκολο, κύριε πρόεδρε, να σας εξηγήσω πώς ήταν η ψυχολογική μου κατάσταση. Βλέπω δημοσιεύματα ότι είμαι ο νούμερο 1 καταζητούμενος. Είναι οι χειρότερες μέρες της ζωής μου», κατέληξε.