12 Μάρτιος 2015, 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 17:25

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Αθήνας

  • Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Αθήνας
    Φωτ.: Παντελής Σαίτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του δήμου της Αθήνας εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με σημείο αναφοράς τα αστυνομικά τμήματα. Οι συμπληρωματικές δράσεις που περιέχει έχουν στόχο τη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία.

Κύρια ζώνη θα αποτελέσουν τα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης.

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι θα γίνονται όλο το 24ωρο με πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Παράλληλα θα γίνονται επιχειρήσεις στοχευμένου χαρακτήρα που θα αφορούν κυρίως το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά, την επαιτεία και τις εκδιδόμενες γυναίκες.

Για τις ανάγκες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου θα διαμορφωθούν 16 τομείς επιχειρησιακής δράσης σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές, ενώ συμπληρωματικά θα δραστηριοποιηθούν ειδικές επιχειρησιακές μονάδες όπως η ΔΙΑΣ και η ΟΠΚΕ. Το αστυνομικό προσωπικό που θα αναλάβει την υλοποίησή του δεν θα διατίθεται σε άλλη υπηρεσία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα.