12 Μάρτιος 2015, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 17:17

Αυτός είναι ο «Ιάσονας» των «Πυρήνων της Φωτιάς»

  • Αυτός είναι ο «Ιάσονας» των «Πυρήνων της Φωτιάς»
    Ο 39χρονος Χρήστος Ροδόπουλος

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από τις Αρχές (έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη) τα στοιχεία και φωτογραφίες του 39χρονου που συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τον Χρήστο Ροδόπουλο, του Ηλία και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε στις 10/9/1976 στην Αθήνα. Ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Ιάσονας».

Ο Ροδόπουλος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι γενετικό υλικό του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο-«γιάφκα» στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στις 3 Ιανουαρίου 2015, και επίσης στο άλλο κρησφύγετο-«γιάφκα» στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου διέμενε ο Ξηρός μέχρι τη σύλληψή του.

Παράλληλα, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες πλαστού δελτίου ταυτότητας με τα στοιχεία: Τσιριγώτη Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής. Το συγκεκριμένο πλαστό δελτίο ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.