12 Μάρτιος 2015, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 15:40

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Γκουρία στο Παρίσι

  • Τι συζήτησαν Τσίπρας και Γκουρία στο Παρίσι
    O Αλέξης Τσίπρας υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών παρουσία του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία (φωτ.: Andrea Bonetti / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πρώτη του συνάντηση στο πλαίσιο των προσπαθειών να δημιουργήσει συμμαχίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ  Άνχελ Γκουρία στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσο-μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.